Start » Vilka dansstilar gillar du?

Vilka dansstilar gillar du?

Att dansa är något som alla egentligen älskar, det är bara det att somliga inte upptäckt det än! För de flesta så brukar det räcka med några glas och ett par goda vänner för att släppa loss. Och givetvis krävs det alltid grym musik för att kroppen ska sättas i rörelse. För den som inte gillar att dansa på nattklubb finns det dock massor av dansstilar att upptäcka, som man normalt sett kanske inte märker av. En av alla populära dansstilar på senare år har varit lindy hop, en typ av swingdans från USA. Det finns ett flertal ställen att vända sig till för den som vill testa lindy hop. När man väl börjat är det svårt att sluta, bland annat eftersom det är en dansstil med så mycket variation. Lindy hop kan dansas riktigt snabbt eller riktigt långsamt, beroende på vad man själv känner för.

Dansstilar du kan lära dig snabbt

Andra dansstilar att testa

Lindy hop är en typ av dans som växte fram ur Charleston, något som var riktigt poppis i USA på 20-talet. Det finns massor av andra lite äldre dansstilar man kan testa, som till exempel bugg. Denna dans är snabb och dansas som par. Av alla pardanser är det dock den kanske minst intima, eftersom de som danser aldrig håller om varandra. Istället använder man händerna för att ”bugga” i takt med musiken. Det är en av få dansstilar som tog fart i Sverige, och det var faktiskt i Gävle allt började år 1968. Precis som lindy hop hör de till de dansstilar man kallar swingdanser.

En helt annan typ av dans är salsa. Det är en av många dansstilar som kommer från Latinamerika, och särskilt Colombia, Kuba och Puerto Rico brukar nämnas som ursprungsländer. Idag är denna fartfyllda dans dock spridd över hela världen, och det finns massor av salsaklubbar i till exempel Stockholm och Göteborg.